Wino na Antypodach – Stronie Śląskie

2018-03-29

4 maja (piątek), godz. 19.30

Restauracja Kaczka i wino, Villa Elise, ul. Mickiewicza 9, Stronie Śląskie

Zapraszamy na kolację klubową
połączoną z degustacją z Australii i Nowej Zelandii.
Spotkanie poprowadzi
Wojciech Giebuta – redaktor magazynu „Czas Wina”.



Menu i wina

Aperitif
Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia

Pierwsza przystawka
Tatar z marynowanego pstrąga kłodzkiego z sałatką z cytrusów i kopru włoskiego,
emulsja pietruszkowa
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Saint Clair Wairau Reserve Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia

Druga przystawka
Kacze serca duszone w demi-glace z owocami leśnymi
Saint Clair Marlborough Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia

Danie główne
Poliki wołowe w czerwonym winie, kluseczki z młodą pokrzywą,
nowalijki, karmelizowany burak
Terra Barossa Cuvée, Barossa Valley, Australia
Thorn-Clarke Shotfire Quartage, Barossa Valley, Australia

Deser
Ciastko czekoladowe, kruszonka migdałowa,
konfitura wiśniowa z chili i kardamonem
Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valley, Australia
Kawa, herbata



przejdź do sklepu


Rezerwacja i dodatkowe informacje: tel. 722 100 224, e-mail rezerwacje@wine-service.pl

Cena: 169 zł od osoby, cena klubowa: 130 zł* od osoby. Za spotkanie można rozliczyć się także punktami klubowymi – licząc 1300 punktów za osobę.
* Rabat w postaci „ceny klubowej” przysługuje członkom Klubu Domu Wina oraz prenumeratorom magazynu „Czas Wina” wraz z jedną osobą towarzyszącą.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixel