Wina spod samiuśkich Andów w Bydgoszczy

2018-04-26

16 czerwca (sobota), godz. 19.00

Restauracja hotelu Słoneczny Młyn, ul. Jagiellońska 96, Bydgoszcz

Zapraszamy na kolację klubową
połączoną z degustacją win z Mendozy
Spotkanie poprowadzi
Dorota Romanowska – redaktor magazynu „Czas Wina”



Menu i wina

Aperitif
Foster Ique Torrontés, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Pierwsza przystawka
Carpaccio z tuńczyka marynowanego w koprze włoskim, occie ryżowym z musem z podwędzanego sera, chrupiącymi kiełkami groszku oraz sosem z limonki, chili oraz miodu
Lamita Chardonnay, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza
Fantasía Cabernet Sauvignon, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Druga przystawka
Pierożki z pieczoną kaczką podane na consome z gęsi i podwędzaną szalotką
Ópalo Syrah, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza
Ópalo Malbec, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Danie główne
Udko z kaczki confit podane na kremowym purée z pietruszki i oliwy truflowej, z młodym brokułem i pianą z buraka
Grand Ópalo Blend, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza
Enrique Foster Reserva Malbec, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Deser
Mus cytrynowy na carpaccio z karmelizowanego kiwi z galaretką z jogurtu i fiołków
Kawa, herbata



przejdź do sklepu


Rezerwacja i dodatkowe informacje: tel. 722 100 224, e-mail rezerwacje@wine-service.pl

Cena: 169 zł od osoby, cena klubowa: 130 zł* od osoby. Za spotkanie można rozliczyć się także punktami klubowymi – licząc 1300 punktów za osobę.
* Rabat w postaci „ceny klubowej” przysługuje członkom Klubu Domu Wina oraz prenumeratorom magazynu „Czas Wina” wraz z jedną osobą towarzyszącą.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixel