Wina spod samiuśkich Andów w Sopocie

2018-04-26

15 czerwca (piątek), godz. 19.00

Restauracja Grono di Rucola, ul. Generała Józefa Wybickiego 48, Sopot

Zapraszamy na kolację klubową
połączoną z degustacją win z Mendozy.
Spotkanie poprowadzi
Dorota Romanowska – redaktor magazynu „Czas Wina”



Menu i wina

Aperitif
Foster Ique Torrontés, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Pierwsza przystawka
Krewetki marynowane z mango, limonką i chili, podane z chrupiącą tortillą
Lamita Chardonnay, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza
Fantasía Cabernet Sauvignon, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Druga przystawka
Plastry polędwicy wieprzowej sous-vide macerowanej w czerwonym winie i rozmarynie, podane z chipsami z batatów i roszponką
Ópalo Syrah, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza
Ópalo Malbec, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Danie główne
Żebra wołowe pieczone w sosie własnym, podane z pieczonym ziemniakiem, domowym sosem BBQ i bukietem sałat
Grand Ópalo Blend, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza
Enrique Foster Reserva Malbec, Bodegas Mauricio Lorca, Mendoza

Deser
Truskawki zapiekane w kremie jajecznym z lodami różanymi
Kawa, herbata



przejdź do sklepu


Rezerwacja i dodatkowe informacje: tel. 722 100 224, e-mail rezerwacje@wine-service.pl

Cena: 169 zł od osoby, cena klubowa: 130 zł* od osoby. Za spotkanie można rozliczyć się także punktami klubowymi – licząc 1300 punktów za osobę.
* Rabat w postaci „ceny klubowej” przysługuje członkom Klubu Domu Wina oraz prenumeratorom magazynu „Czas Wina” wraz z jedną osobą towarzyszącą.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixel